Linek (Soukromníci): Bojujeme dál. Protikuřácký zákon, EET a držení zbraní

14.11.2017 11:40

S radostí a povděkem kvitujeme fakt, že dne 6. 12. 2017 se na plénum Senátu ČR podařilo dostat projednání tří klíčových petičních akcí, které nejen odráží cíle Strany soukromníků České republiky, ale ukazují i na její neústupnost, možná až zarputilost, nekonečnou snahu prostě to nevzdat.

Linek (Soukromníci): Bojujeme dál. Protikuřácký zákon, EET a držení zbraní
Foto: archiv LL
Popisek: Ladislav Linek (Soukromníci)

První peticí (senátní tisk č. 188) je Petice za změnu tzv. protikuřáckého zákona. Změnit tento špatný zákon se všemi jeho nesmyslnými doplňky je jedním z dlouhodobých cílů naší strany. Měl jsem tu čest být s naším předsedou panem Petrem Bajerem na senátním slyšení týkajícího se tohoto zákona.

Zde se jasně ukázaly nedostatky tohoto zákona v plné nahotě a argumenty protistrany týkající se zdraví obyvatel se zřítily jako domeček z karet. Stalo se tak nejen při zdůraznění hlediska svobody podnikání, ale i po přednesení právních názorů a matematických statistik.

Druhou peticí (senátní tisk č. 22) je Petice za zrušení zákona č. 112/2016 Sb. o evidenci tržeb. Boj proti tomuto zatěžujícímu, šmírujícímu a hlavně nic neřešícímu zákonu se stal jedním ze základních pilířů programu strany Soukromníků. Zákon je plný výjimek a rozděluje živnostníky a drobné podnikatele podle oborů činností do časových podskupin - vy jste zloději teď a vy budete až za rok nebo za dva. Tímto zákonem se podařilo společnost dramaticky rozdělit jako téměř nikdy předtím.

Jeho likvidační a nikoli ekonomicky prospěšný dopad je již cítit. Ve „spolupráci“ s protikuřáckým zákonem tak zavírají malá pohostinství a hospůdky zejména na venkově. Zavírají malé krámky a živnosti. Koho zajímají čísla jako mě, tak se může podívat, jak propadl meziroční výstav sudového piva. A to nás teprve čeká zima. Řešit situaci dotovanými krámky a hospůdkami ze státních peněz může, s prominutím, navrhnout jen chorý mozek, který chce vrátit vývoj minimálně o 30 let zpět.

A konečně třetí peticí (senátní tisk č. 189) je Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU.

Zde se nejedná o klasický živnostenský problém, ale o problém celospolečenský a možná i celounijní. Právo bezúhonného občana legálně vlastnit zbraň na svoji obranu, případně pro sportovní a lovecké účely nemůže a nesmí být omezováno a zpochybňováno. Jakékoli „sjednocení“ legislativy EU nesmí být uplatňováno přes změnu současné, naprosto vyhovující legislativy.

Ladislav Linek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Nepoužitelní lidé ze sociálních bublin

10:21 Havlíček (ANO): Nepoužitelní lidé ze sociálních bublin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení