Linek (Soukromníci): Hloupost jednou, maximálně dvakrát za deset let?

27.03.2017 20:34

Když jsem v článku Ivančo, zázračný počtář psal o vizionářství ministra Babiše, který již na začátku prosince 2016 věděl, jaký bude nárůst tržeb v pohostinství, domníval jsem se, že taková hloupost se slovy klasika vyskytne jednou, maximálně dvakrát za deset let. Později se prokázalo, že špatná čísla byla jen jakýsi vzorek a všechno vyšumělo.

Linek (Soukromníci): Hloupost jednou, maximálně dvakrát za deset let?
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Nyní však věrný čarodějův učeň, generální ředitel finanční správy, oznámil, že nárůst DPH ve srovnání prvních čtvrtleí loňského a letošního roku je 15 %. Upozorňuji, že tato zpráva se objevila na internetu v sobotu 25. 3. 2017 večer, přičemž datum pro podání kontrolního hlášení za březen je 25. 4. 2017 a stejné je i datum pro přiznání k DPH.

Může se tedy jednat o "kvalifikovaný" odhad, určité osvícení mysli, ale s největší pravděpodobností se jedná o radu poraděnků, kterak připomenout části lidu této země jak skvělé je kontrolní hlášení a EET. My ostatní si, doufám, ponecháme hlavu svou.

Ladislav Linek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Kontaktní tour europoslanců dorazila na Vysočinu

16:02 ODS: Kontaktní tour europoslanců dorazila na Vysočinu

Alexandr Vondra, Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek pokračují v kontaktní tour napříč Českem. Ve …