Liška (ANEO): Co řešit nejen ve volbách

10.04.2014 13:30

Před volbami slibují strany i jejich jednotliví členové mnoho. Většinou však jde jen o prázdné sliby. Co se však změnit dá je přístup jednotlivých voličů a věci pro které budou ochotni dát svůj hlas.

Liška (ANEO): Co řešit nejen ve volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Rád bych předem mého článku všem voličům ( i příp. nevoličům, kteří pak procentuelně podporují ty, jež by ani nevolili ) oznámil, že pokud dáte svůj hlas Vašemu ANeO - Aktivu nezávislých občanů, budeme plnit to, pro co jste si nás zvolili a co nás zavazuje za Vaše hlasy, které říkají ANO změně, NE již zpátečnickému režimu a prázdným slibům po 25 let, stále opakujícími se dokola, vždy před volbami, ať jakýmikoliv.

Nastal čas změny, musíme si zvolit nové nestranné odborníky, kteří budou prosazovat názory svých voličů, nikoliv jen ty své ku prospěchu svému a svých známých a rodinných příslušníků, ale celé naší republiky.

S naším programem se můžete osobně seznámit prostřednictvím internetu, za svoji osobu Vám pak mohu slíbit, že budu prosazovat trestnost úředních osob, což je i samozřejmostí naší strany, stejně jako rovnost postavení v civilních i trestních řízeních obou stran, nikoliv zvýhodňování úředních osob, tak jak jsme dosud znali a je nám známo, stejně jako si myslím, že je třeba skutečně poukázat na stav vazebních věznic  a jejich podmínek, stejně jako i následných trestních věznic a jako i celkového přístupu k vazbám, jako i k těm odsouzeným, kdy všichni z nás pak hradí na každého vazbeného či odsouzeného 1.000,- Kč na den.

Jsem pro, aby odsouzení museli ve vězení pracovat,umožňuje-li jim to zdravotní stav, aby stát nepřicházel o nemalé peníze za ty, kteří se dopouštěli trestné činnosti a jak je patrné z mnoha prošetřovaných kauz i bezostyšně kradli ve vládním sektoru, kdy bude nutné za způsobené škody od pachatelů snahou peníze dostat zpět, nikoliv je ve věznicích ještě živit. Taktéž se musí zlepšit i vazební podmínky a musí být dodržena rovnost postavení obou stran, aby si jen policisté a úřední osoby nezaručovaly beztrestnost vypomáháním ve svědectvích, ztrátou záznamů když se jim nehodí, apod. Tím se samozřejmě zamezí i korupci provázející ztrátu důkazů, apod. Pokud jsem jako úřední osoba trestně odpovědná za svěřenou pravomoc a úkol, dám si pozor aby se mi to neztratilo, neboť budu např. 3x přísněji souzen než civilní občané, neboť jsem byl řádně poučen ze svého postu.

Nejde o nic složitého. Jen si to odhlasovat a nedat již na sliby politických přeběhlíků a turistů, cestujících za posledních 25 let ze strany do strany, zakládajíc různé odnože a frakce, apod.

Další důležitou věcí vidím rovněž dekriminalizaci marihuany. Pokud je marihuana uvedena jako léčebný prostředek, neměli by za ni být zavírání a trestně postihováni pěstitelé pěstujíc si toto léčivum pro vlastní potřebu. Je více než zřejmé, že se tím značně omezí kriminální činnost velkopěstitelů. Stejně tak i tím přestane být porušováno právo všech občanů bránit se monopolu, kdy se stát prozatím rozhodl vybrat si dva vyvolené subjekty, aby tuto ( pokud to tedy stále trestně postihují  ) DROGU vyráběli a distribuovali ji k občanům prostřednictvím předem vybudovaných distribučních sítí, nebojme se tedy říci ´´ drogových kanálů´´ .Proč by např. pěstování marihuany nemohlo být dle živnostenského zákona živností volnou a každý by podléhal kontrole. Pokud by se takto chtěl živit.

Ti pro vlastní potřebu by živnostenské oprávnění mít nemuseli. Je to opravdu tak těžké? Snadno si všichni spočítáme, že takové omezení černého trhu a tvrdého úderu velkopěstitelům na plochách fotbalových hřišť, apod. by značně omezilo i následné náklady na jejich trestní stíhání a náklady státu za to, co se dalo tak snadno omezit ihned na počátku.Jsem tedy pro dekriminalizaci marihuany a navrhuji i toto všem občanům k zamyšlení, stejně jako to, že nadešel skutečný čas změn.

Pokud chcete skutečnou změnu, odborníky, rovnost práv a skutečnou demokracii a odpovědnost úředních osob, volte ANEO, Váš hlas nás zavazuje.

kandidát ANeO, Martin LIška

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Liška - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…