Liška (SZ): Jan Fischer opakovaně selhává pod tlakem lobbistů

30.07.2013 16:15

Komentář Ondřeje Lišky k dnešnímu vystoupení Jana Fischera v Otázkách Václava Moravce.

Liška (SZ): Jan Fischer opakovaně selhává pod tlakem lobbistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

"Jan Fischer opakovaně selhával jako předseda vlády pod tlakem ČEZ a uhelné lobby. Těžko se mu dá dnes věřit, že se postaví proti zneužívání postů v dozorčích radách společností se státním podílem. Hned jeden z prvních kroků vlády nasvědčuje, že se bude situace opakovat. Vláda po tlaku ocelářských podniků zrušila podporu pro nové instance obnovitelných zdrojů a nechala dotace pro spalování komunálního odpadu, uhlí a plynu."

"V roce 2010 se například Jan Fischer v rámci tripartity dohodl s průmyslovými svazy a odbory na domnělém plánu oživení ekonomiky, který byl jako přes kopírák opsaný z investičních plánů betonářů nebo energetických monopolů. Jejich návrh počítal s prolomením těžebních limitů v severních Čechách, výstavbou jezů na Labi, výstavbou dvou bloků v jaderné elektrárně Temelín či s nekvalitní rekonstrukcí elektrárny Prunéřov podle plánů ČEZ. Naopak všechna pozitivní opatření k ochraně obyvatel před masivním znečištěním, jako je zákon o ovzduší, byla odložena, a tak se dnes dusí nejen Ostravsko pod tunami smogu a prachu i vinou slabosti vlády Jana Fischera," dodává Ondřej Liška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…