MPO: Ministr Mládek podepsal memorandum s Exportní a importní bankou Číny

17.12.2014 5:29

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se dnes zúčastnil třetího setkání předsedů evropských vlád v rámci platformy spolupráce Čínské lidové republiky se šestnácti zeměmi střední, východní a jihovýchodní Evropy (platforma 16+1) v Bělehradu.

MPO: Ministr Mládek podepsal memorandum s Exportní a importní bankou Číny
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Delegaci České republiky, jejíž součástí je i podnikatelská mise, vedl předseda vlády Bohuslav Sobotka. Ministr Jan Mládek se dnes kromě účasti na vícestranných aktivitách v rámci summitu setkal s místopředsedou vlády Černé Hory Vujicou Lazovićem a ministrem hornictví a energetiky Srbské republiky Aleksandarem Antićem.

"S premiérem Černé hory i mým srbským protějškem jsem jednal o velkých projektech v oblasti energetiky. Probrali jsme možnosti výstavby termoelektrárny Štavalj nebo kaskády středních vodních elektráren na řece Drině. S premiérem Černé Hory jsem projednal dostavbu druhého bloku termoelektrárny Pljevja, kde se česká firma dostala mezi poslední kandidáty na realizaci zakázky, nebo projekt zabezpečení hlavního nádraží v Podgorici, který navazuje na realizované zabezpečení tratě Podgorice-Nikšič," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Na závěr pracovního dne podepsal ministr průmyslu a ochodu Jan Mládek Memorandum o spolupráci mezi Ministerstvem průmyslu a obchodu a Exportní a importní bankou Číny China Exim Bank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…