Macků (KDU-ČSL): ZŠ Komenského v Dačicích čeká brzy radikální přístavba

10.02.2019 13:51

Konkrétně půjde o přístavbu budovy o třech nadzemních podlažích s využitým podkrovím a vestavbu podkrovních učeben pod střechou stávající hlavní budovy školy.

Macků (KDU-ČSL): ZŠ Komenského v Dačicích čeká brzy radikální přístavba
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Podle informací starosty města Karla Macků (KDU-ČSL) bude přístavba napojena na stávající severní křídlo budovy. Škola bude rozšířena o sedm tříd v přístavbě a o čtyři třídy a dva kabinety v podkroví hlavní budovy. Třídy v prvním až třetím podlaží této přístavby budou využity jako odborné učebny, podkrovní prostory potom jako víceúčelová učebna. V hlavní budově budou naopak zrušeny dvě učebny z důvodu jejího propojení s novým objektem.

Učebna v prvním poschodí vpravo za vstupním schodištěm bude upravena na sborovnu. Podkrovní učebny budou sloužit výuce jazyků a největší prostor jako učebna počítačová. Akce bude spolufinancována z finančních prostředků poskytnutých ze strany Integrovaného regionálního operačního programu. Předpokládá se, že projekt bude realizován od února letošního roku až do března roku 2020.

„Rada města na svém prvním zasedání, které proběhlo v listopadu roku 2018, schválila vyhlášení veřejné zakázky na stavební práce v rámci této přístavby. Ve lhůtě pro podání nabídek bylo obdrženo celkem 6 nabídek. Na osmé schůzi rady města dne 23. ledna bylo toto zadávací řízení vyhodnoceno a nejvhodnější nabídku podala společnost STARKON, a. s. a to s celkovou nabídkovou cenou ve výši 38.069.308,80 Kč,“ informoval starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…