Majerová Zahradníková (Trikolóra): Jedinou cestou je získat zpět naši suverenitu a soběstačnost

01.07.2020 16:47

Komentář na facebookovém profilu k setrvání ČR v Evropské unii.

Majerová Zahradníková (Trikolóra): Jedinou cestou je získat zpět naši suverenitu a soběstačnost
Foto: Repro idnes TV
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková na tiskové konferenci hnutí Trikolóra

Odchod z EU je samozřejmě legitimní cíl, ale musíme si uvědomit i reálnou situaci. EU by se nás snažila trestat stejně jako Velkou Británii. My (na rozdíl od Británie) nejsme tak velký trh a zatím nemůžeme nahradit Unii za Commonwealth.

V dokonalé konkurenci za ideálních tržních podmínek by Czexit negativní důsledky na ČR neměl. Evropská unie ale nefunguje za tržních podmínek a v dokonale konkurenčním prostředí. Je to dotacemi pokřivená, byrokratická a těžce kontrolovatelná organizace.

Představa, že by nezavedli cla na naše zboží, jsou mylná a chybná. Argument, že Čína vesele do Evropy dováží, a to není členem EU (ani není v Evropě), je hloupý. Čína totiž produkuje mnohem levněji, díky nižším nákladům a platům na zaměstnance. Reálně by se ČR stala levnou pracovní silou a snížily by se mzdy českých zaměstnanců.

Proto je podle mě jedinou cestou vrátit pravomoce členským státům, vrátit se před Lisabonskou smlouvu, získat zpět naši suverenitu a soběstačnost, zrušit dotace pokřivující trh a zachovat volný pohyb zboží a služeb...

České zákony musí být vždy nadřazené evropským směrnicím!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…