Majerová Zahradníková (Trikolóra): Náš názor na tuto vládu je a byl vždy naprosto konzistentní

03.06.2021 21:25

Projev na 106. schůzi Poslanecké sněmovny 3. června 2021 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Majerová Zahradníková (Trikolóra): Náš názor na tuto vládu je a byl vždy naprosto konzistentní
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Hezké dobré odpoledne nebo spíše podvečer.

Já bych prostřednictvím pana předsedajícího, než se vyjádřím k postoji Trikolory na téma dnešního dne, tak bych se ráda vyjádřila k Patriku Nacherovi a tomu, že je pozitivní. Já jsem také velice pozitivní a velice pro humor, ale vždycky když přijdu do tohohle baráku, tak mě to hodně rychle přejde, ten humor a ta pozitivní nálada také. Takže jenom, že nejste sám ten pozitivní.

A jedna z těch věcí je, že jsme tady od božího rána a já mluvím opravdu v 17.47. To tedy opravdu o něčem svědčí, že tady řešíme témata, která - a pokud nás občané sledují, tak si musí říct, že tady ten tyátr je opravdu nesnesitelný, pro oni přemýšlí nad tím, z čeho zaplatí příští měsíc nájem a jak to bude s jejich dětmi, a my tady předvádíme tohle divadlo. Nicméně vrátím se k tématu této schůze.

Názor Trikolory na tuto vládu je a byl vždy naprosto konzistentní. Koronavirovou krizi dle nás vláda nezvládla, alibisticky se schovávala za skupinku nikým nevolených, zcela jednostranných pseudoodborníků, její opatření byla a stále jsou zmatečná, nelogická a přestřelená. Jejich vedlejším efektem je rozvrat celé ekonomiky v naší zemi, astronomický dluh a ztracená generace našich dětí, personální veletoče na Ministerstvu zdravotnictví jsou již jen takový kolorit a čiré zoufalství.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

Když k tomu přičteme ještě vládní diplomatický amatérismus, který tady proběhl za poslední měsíc a půl, nenacházíme prakticky žádný důvod, proč bychom tuto vládu měli podpořit. Poslanci Trikolóry proto budou hlasovat pro nedůvěru vládě. Ale zároveň je nutné říct, že na rozdíl od opozičních stran bruselské pětky a na rozdíl od jejich postupu včetně faktu, že hlasování o nedůvěře vládě vyvolávají pouhé čtyři měsíce před volbami, považujeme za vrcholně pokrytecké. Náš důvod je takový, jak jsem řekla, nikoliv takový, jaký uvádí oni. Protože to byly právě tyto strany, které promarnily příležitost vyslovit vládě nedůvěru, když to bylo nejvíce aktuální.

Namísto toho hejtmani z těchto stran s vládou kolaborovali již od února při nezákonném nastavování nouzového stavu a poslanci opozičních stran i při kolaboraci na přijetí totalitního pandemického zákona, který pouze na nouzový stav navázal.

Trikolóra byla po celou dobu této krize skutečně jedinou autentickou opozicí, která hájila a hájí svobodu, odmítala nastolení lockdownu, nouzových stavů a celé covidové diktatury, zavírání škol, firem i zdravých lidí. Namísto nemocných, namísto toho, abychom se starali o ty, kteří pomoc potřebovali, jsme likvidovali ty, kteří žádnou pomoc nepotřebovali a nikdy o ni nežádali. Naši důvěru proto tato vláda nemá a neměla a při hlasování, které vyvolali jiní, ji nepodpoříme. Na rozdíl však od opozice se rozhodnutí prezidenta republiky, pokud by nedůvěra byla vyslovena, nebojíme, protože buď dovládne vláda v demisi, myslím si, že nic horšího, než co je teď, už asi nelze, i když mnohokrát jsem se mýlila, anebo to bude tzv. úřednická vláda, která koneckonců byla vždy mezi občany této země podporována a víceméně minimálně kritizována. Takže tohle je stanovisko Trikolóry, my vládě důvěru vyslovit nemůžeme, ale z naprosto rozdílných důvodů.

Děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…