Maříková (SPD): Státem podporovaný hazard

02.10.2017 19:02

Po největší šikaně na občany tohoto státu elektronické evidenci tržeb, která je projektem bývalého ministra financí Andreje Babiše (ANO), v neděli odstartoval státem řízený navazující udavačský projekt účtenková loterie.

Maříková (SPD): Státem podporovaný hazard
Foto: Facebook Karly Maříkové
Popisek: Karla Maříková

Elektronická evidence tržeb, projekt který vzbudil mezi podnikateli a živnostníky mnoho emocí a mnohé donutil k ukončení podnikání má pokračování. V neděli 1. října odstartovala v návaznosti na EET doprovodný projekt účtenková loterie, která má pomocí soutěže o lákavé výhry přimět občany k udavačství. Účtenková loterie, která je financována z peněz nás všech – daňových poplatníků má motivovat zákazníky pomocí výherní loterie k přebírání účtenek vydaných v EET.

Andrej Babiš nejdříve zmanipuloval veřejnost a z živnostníků a malých podnikatelů udělal zloděje, kteří okrádají stát, ale jsou to právě oni kdo jsou hnacím motorem naší ekonomiky. EET tak podporují ti, kteří nyní mají působit jako udavači. Zvýšit efekt EET má právě zmíněná účtenková loterie. Stát má ročně na výhrách rozdělit 65 milionů korun z našich peněz, výher bude každý měsíc celkem 21 025 osvobozených od daně a hlavní cenou bude každý měsíc milion korun. Ministerstvo zároveň za peníze daňových poplatníků spouští marketingovou kampaň, která bude hru propagovat zejména na sociálních sítích a v rozhlase. Podmínkou účasti v této „práskací“ loterii je registrace, při které musíte uvést mimo svých kontaktních údajů také číslo účtu nebo číslo dokladu totožnosti. Díky účtenkové loterii bude mít stát kontrolu nejen nad prodávajícím, ale také nad samotným spotřebitelem.

EET zatím platí pro hotely, restaurace, maloobchodní a velkoobchodní firmy. Do účtenkové loterie tak budou zařazeny jen jejich účtenky. První slosování z účtenek vystavených obchodníky v říjnu se uskuteční 15. listopadu, pak se bude losovat vždy každý 15. den v měsíci. Podmínkou je, aby byly účtenky zaregistrovány vždy alespoň tři dny před slosováním. Tento udavačský špás vyjde Česko ročně na 65 milionů korun, které zaplatíme my daňový poplatníci.

Tak jako EET přinesla rozkol národa, vrátí nás účtenková loterie do dob udavačství. Účtenková loterie má zamezit daňovým únikům pomocí odměňování udavačů, kteří motivovaní výhrou nahlásí nevydání účtenky. Bordel v naší ekonomice není rozhodně u malých a středních podnikatelů, ale právě u samotného státu, který tento projekt spouští.

V Chorvatsku, kde byla zavedena EET vč. účtenkové loterie, se výběr daní vůbec nezvýšil, ale co se zvýšilo, je nezaměstnanost, a to čtyřnásobně. Počet osob samostatně výdělečně činných poklesl během roku 2013 a 2014 o 32 tisíc osob. V Chorvatsku, kde na EET nejvíce profitoval Ivica Todorovič, chorvatský oligarcha, bude v Česku profitovat Andrej Babiš, který zlikviduje malé a střední podniky, kteří jsou podle jeho slov, které pronesl v roce 2013, na prd.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.