Martan (SPO): Navzdory Sněmovně jsem založil novou petici za Šumavu

05.12.2016 5:31

V Parlamentu ČR vzaly věci kolem zákona o Šumavě rychlý spád. Dne 1. prosince 2016 jednal Senát a nepodpořil "Bláhovu petici" za rozšiřování divočiny a v usnesení ji vzal jen na vědomí. Následující den Sněmovna schválila novelu zákona č. 114/1992 Sb.

Martan (SPO): Navzdory Sněmovně jsem založil novou petici za Šumavu
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Ač se zdá, že zastánci rozšiřování bezzásahových a suchých lesů na Šumavě mají vyhráno, není tomu tak. Staví se proti tomu šumavské obce, kraje a občané z celé republiky. Vznikla nová petice "Za zákon pro zelené lesy Šumavy" s podtitulem "Šumava pro přírodu a lidi".

Za krátkou dobu již přes tisíc lidí podepsalo, že: odmítají vyhlášení bezzásahového režimu na 30% území a jeho další rozšiřování na 50% za 15 let; odmítají současné provádění úmyslné těžby dřeva v lesích za účelem financování Správy NP Šumava; odmítají výstavbu mimo zastavěná a zastavitelná území obcí NP Šumava. Podepsaní občané se cítí poškozeni újmou na právu na zdravé životní prostředí, které bylo poškozeno v NP Šumava, ohroženy zdroje vody a zničeny přírodně-kulturní hodnoty národního významu.

Petr Martan

  • SPOZ
  • Bez politické příslušnosti
  • zastupitel obce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL