Mašek (ANO): Na důchodce si vláda troufá, s církvemi se bojí i jednat

01.08.2023 20:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zafixování zúročení restitučních náhrad církvím a náboženským společnostem

Mašek (ANO): Na důchodce si vláda troufá, s církvemi se bojí i jednat
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Na úsporách státní kasy by se měly podílet i církve a náboženské společnosti. Navrhli jsme proto s kolegyněmi Margitou Balaštíkovou a Berenikou Peštovou a dalšími poslanci změnu zákona, která by zafixovala zúročení restitučních náhrad, aby stát kvůli vládou zaviněné inflaci nemusel církvím vyplácet až desítky miliard navíc.

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí

Vláda jednoznačně návrh odmítla s tím, že se smlouvy musí dodržovat. Prý by se porušila jedna ze základních zásad právního státu, tedy že smlouvy se mají plnit... S nedodržením povinnosti zákonné mimořádné valorizace důchodů si přitom vrásky nedělá.

Já se ptám, a co novelizace zákona jako to je v případě důchodců. Tam jste zákonem zkrátili valorizaci důchodu bez mrknutí oka, bez diskuse. To nevadilo? To samé lze udělat s valorizacemi náhrad církvím. Předpokládám, že si zástupci církví jistě rádi sednou s vládou k jednacímu stolu a nebudou na mimořádné situace chtít vydělávat na úkor obyvatel ČR.

Církve určitě nebudou proti, chtějí přece prosperující stát, nebo ne? Smlouvu lze oboustranně upravit, jen s trochou dobré vůle republice opravdu pomoci. Vláda se zatím cítí vázána smlouvami s církvemi a nechce inflační nárůsty církevních restitucí změnit, ale smlouvou s občany se vázána necítí.

Ten přístup jistě vyžaduje přehodnocení. Jinak to už je fakt na demisi!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…