Mašek (ANO): Odpočívej v pokoji, Jirko... nenechám to tak

09.01.2024 6:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úmrtí plk. mgr. J. Karáska.

Mašek (ANO): Odpočívej v pokoji, Jirko... nenechám to tak
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Zdravím všechny,

pokud si někdo myslí, že je něco špatně, tak není sám. K náhlému úmrtí bývalého náměstka krajského ředitele Policie v našem Královehradeckém kraji a bývalého šéfa kriminalistů plk. mgr. J. Karáska (+54) píše emeritní policejní prezident viz níže.

Já za sebe jen dodám. Jirku jsem dobře znal, férový chlap a skvělý policista na svém místě jako Švejdar, pro takové už u policie není místo? Jinak zpolitizované policejní partičky a vyřizování účtů by u policie měly skončit.

Nezapomeneme.

Jan Švejdar cituji:

"Stále přemýšlím proč. Proč odešel člověk, který zasvětil celý svůj život práci, kterou miloval. Byl policistou s velkým P, neskutečně dobrým a velkým srdcem, důsledný, apolitický, poctivý, spravedlivý.

Miloval svou rodinu a práci. Jirka byl můj velký kamarád, zažili jsme spolu spoustu hezkých, ale i krutých chvil. Proto jsme k sobě měli hodně blízko. A proto od něho vím, jakému nátlaku byl v práci vystaven. Vím od něj každé slovo, které mu bylo po příchodu nového ředitele řečeno s cílem se ho zbavit. Jirka neodešel dobrovolně, byl donucen. Důvod? Přátelství se mnou, křivdy z minulosti. Jiný důvod mu nesdělili. Jirka svou práci miloval tak, že bez ní nemohl žít. Doslova. Jeho statné tělo to nedalo, zemřel 3 dny po propuštění.

Nikdy na něj nezapomenu, stejně tak na okolnosti jeho odchodu.

Odpočívej v pokoji Jirko, nenechám to být."

Nic víc dodávat nemusím, je mi z toho všeho smutno ...jen doplním to samé jako emeritní policejní prezident - Odpočívej v pokoji Jirko, znal jsem tě jako férového chlapa skvělého poldu, nenechám to být. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy