Michálek: Je zatím málo senátorů a senátorek, kteří protikorupční opatření aktivně prosazují

30.09.2016 14:05

Rekonstrukce státu představila 29. září své průběžné hodnocení politiků, kteří se zavázali k podpoře protikorupčních zákonů Rekonstrukce státu. Ze všech 25 senátorů, kteří zatím svůj podpis připojili alespoň pod jeden z 9 prosazovaných zákonů, nejlépe plní svůj slib Libor Michálek, zvolený za Piráty, Lidovce a Zelené. Těsně je následován Václavem Láskou, dalším pirátsko/zeleným senátorem.

Michálek: Je zatím málo senátorů a senátorek, kteří protikorupční opatření aktivně prosazují
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Libor Michálek

Senátor Michálek kromě podpory protikorupčních zákonů při hlasování navíc s kolegy od Pirátů a Zelených představil vlastní návrh řešení problematiky obsazování dozorčích rad státních firem odborníky a předložil také vylepšující pozměňovací návrh u reformy financování politických stran. V současnosti připravuje pozměňovací návrh k dalšímu „rekonstrukčnímu“ zákonu, zákonu o střetu zájmů.

„Ocenění si velmi vážím, na straně druhé je škoda, že je zatím málo senátorů a senátorek, kteří protikorupční opatření aktivně prosazují. Doufám, že se to po volbách zlepší. Měli by to být politici, kteří s návrhy pozitivních legislativních změn aktivně přichází. Situaci, kdy většinu politiků musí stále ke změnám „dokopávat“ občanská společnost, nepovažuji za aktuální.“ Říká Libor Michálek, senátor za volební obvod 26.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.