Michálek (Piráti): Prchal bere od ANO 60 500,-. Má ještě nějaké příjmy?

08.07.2021 16:22

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 7. 2021 k ústním interpelacím.

Michálek (Piráti): Prchal bere od ANO 60 500,-. Má ještě nějaké příjmy?
Foto: Repro YouTube
Popisek: Jakub Michálek a Ivan Bartoš

Děkuji za slovo. Vážený pane místopředsedo, vážený pane premiére, vážené kolegyně, vážení kolegové, transparence veřejných peněz je určitě velké téma, ostatně hnutí ANO s tím kandidovalo ve volbách a je jasné, že kdo má v pořádku peníze na volební kampaň, tak pak může dělat pořádek ve veřejných financích a nemusíme se bát toho, že jsou peníze daňových poplatníků rozkrádány. Já bych se chtěl zeptat na dopis, který obdrželi občané České republiky, který jste posílal, který šel údajně do všech domácností, a nejde mi teď o obsah, obsahu se ta interpelace netýká, ale jde mi o náklady na tento dopis, čili o náklady na jeho tisk, papír, doručení atd, jednak náklady skutečně uhrazené, jednak náklady obvyklé. Já jsem se podíval na transparentní účet, který má hnutí ANO pro účely volební kampaně do Poslanecké sněmovny, a tam jsem nenašel žádné výdaje, které by se týkaly tvorby tohoto dopisu, na tom transparentním účtu je pouze 10 výdajů, které jsou vyšší než 5 tisíc Kč, je to tedy transparentní účet u Komerční banky. Já jsem se tedy chtěl zeptat, jaké byly náklady na ten dopis, suma sumárum, proč nejsou na tom transparentním účtu, kdo hradil odeslání toho dopisu, kdo byl zhotovitelem toho dopisu a jaká je případně splatnost té částky za úhradu toho dopisu.

Také jsem se chtěl zeptat, kolik celkem hnutí ANO už vyčerpalo v rámci limitu volební kampaně, těch 90 milionů Kč a, v souvislosti s fakturami, které jsou na tom volebním účtu pro pana Marka Prchala ve výši 60 500 Kč měsíčně, tak jsem se chtěl zeptat, jestli pan Prchal má i jiné zdroje své odměny z vlády, z ministerstev, ze státních firem nebo jiných dalších úřadů, které jsou v gesci hnutí ANO.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.