Michálek (Piráti): Přijde mi, že se pouze hledají další záminky, proč to odložit

15.07.2021 14:51

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 15. července 2021 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k řešení pandemie koronaviru COVID-19 v ČR

Michálek (Piráti): Přijde mi, že se pouze hledají další záminky, proč to odložit
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

Děkuji za slovo. Já se vyjádřím samozřejmě ještě podrobněji, ale chtěl jsem jenom říci - zaznělo tady, že vlastně ty úkoly, které jsou tam vymezeny, tak jsou v podstatě dobré, já pak se vyjádřím podrobně k těm jednotlivým dílčím částem, ale my jsme navrhovali zřízení vyšetřovací komise už v květnu 2020. Tehdy se říkalo, že se nebude zřizovat kvůli tomu - byly tady emotivní projevy - že to musí vyšetřit NKÚ, že se musí počkat na NKÚ. Pak jsme chtěli na podzim, aby se zřídila vyšetřovací komise. A pak víme všichni, že byla zdravotní krize, tak vláda prosila, ať nezřizujeme vyšetřovací komisi, ať počkáme chvíli.

No a teď zase tady máme vyšetřovací komisi a zase teď už je další důvod před volbami. Takže mně přijde, že se pouze hledají další a další záminky, z jakých důvodů to odložit. A pokud skutečně není ochota, aby tady ta komise vznikla, tak samozřejmě hnutí ANO na tom má hlasy spolu s komunisty pravděpodobně tady v Poslanecké sněmovně, tak to zablokujete, vyšetřovací komise nebude, no, ale já se děsím toho, co pak se stane na podzim, protože už loni v červnu jsme tady varovali před druhou vlnou a ta opatření se stejně nepřijala. A teď zase na podzim přijde další krize, bude se to znovu opakovat a pak tady budou další emotivní projevy, které budou bránit tomu, aby se reálně řešilo. Takže myslím si, že se to teď zazdí, tak to ve výsledku poškodí akorát obyvatelstvo České republiky.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…