Ministr Bartoš: Ministerstvo podpoří digitalizaci zdravotnictví 2,4 miliardy korun

31.10.2023 15:18 | Tisková zpráva

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, spouští tři výzvy na podporu digitalizace zdravotnictví.

Ministr Bartoš: Ministerstvo podpoří digitalizaci zdravotnictví 2,4 miliardy korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

Zhruba 2,4 miliardy korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) půjde na elektronizaci zdravotnické dokumentace a navazující služby. 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 14000 lidí

„Díky evropským prostředkům budou další nemocnice schopny sdílet zdravotnickou dokumentaci s ostatními zdravotnickými zařízeními v ČR i v zahraničí. Nejen že to urychlí a zefektivní práci lékařů, ale také se zvýší bezpečnost pacientů i celková kvalita poskytované péče,” řekl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Finanční prostředky mohou zdravotnická zařízení využít na nákup nových softwarových nástrojů a na rozšíření už existujících informačních systémů. Lékaři se díky tomu dostanou k záznamům prakticky odkudkoliv prostřednictvím standardních elektronických rozhraní, portálů, mobilních a webových aplikací. Elektronizace zdravotnické dokumentace hraje významnou roli také v rozvoji telemedicíny. Ta umožňuje poskytovat a monitorovat péči na dálku. Může být řešením například pro lidi žijící mimo velká města, pro které je přístup k fyzické návštěvě zdravotnického zařízení omezen.

78. výzva IROP ZDE podpoří projekty na území méně rozvinutých regionů a je v ní k dispozici 401 076 529 korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR). 79. výzva IROP ZDE je určená pro projekty na území přechodových regionů a je v ní přiděleno 1 144 629 052 korun z EFRR. V 80. výzvě IROP ZDE je připravená částka ve výši 883 476 556 korun a je pro projekty na území celé ČR.

Kategorie regionů naleznete na webových stránkách IROP. ZDE

Informace k semináři pro žadatele a příjemce určenému pro vyhlášené výzvy je možné sledovat na webových stránkách IROP. ZDE

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.