Ministr Bartoš: Ve světle krize se musíme jasně postavit na správnou stranu

25.04.2022 16:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vstřícnosti vlády vůči lidem

Ministr Bartoš: Ve světle krize se musíme jasně postavit na správnou stranu
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

Ruská propaganda je nadšená z hlášek některých 'politiků' nebo politických obchodníků, že vláda pro samé Ukrajince "kašle na naše lidi".

Ve světle krize se musíme jasně v mezinárodním měřítku postavit na správnou stranu. A vláda i díky práci Jana Lipavského na té správné rozhodně stojí. A je jasné, že nesmíme připustit, aby doma vzrůstala nespokojenost s tím, jak to tady vedeme a kolik síly zaměříme na pomoc obyvatelům v těžkých časech. Pokud bychom tohle podcenili, vzrůstalo by napětí mezi lidmi, mnohem víc by se dařilo těm, kteří přicházejí s jednoduchými pokřiky a nabádají tak nenávisti k druhým.

Jako Piráti se ve vládě zaměřujeme na řešení krize s bydlením, na energetickou krizi, na pomoc občanům a domácnostem. Vláda vyčlenila zatím 74 miliard korun na průběžnou pomoc. Řešíme navýšení rodičovského příspěvku (Piráti dlouhodobě a i do budoucna chtějí valorizaci podle inflace jako u starobních důchodů).

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Nedopustíme, aby krize nebo ti, kteří se z ní snaží politicky profitovat, zničili budoucnost naší země. Aby posunuli tu budoucnost k nedemokratickému, autoritářskému směřování tak, jak by si to přály země, které u nás záměrně vyvolávají chaos. I proto musí být kroky vlády vstřícné k lidem, kteří na to, co se děje venku, nesmí doplácet. Potřebujeme udržet peníze u lidí, aby nekolabovaly rodinné rozpočty a s nimi i trh.

Optimální je takový stát, který vyznává svobodu jednotlivců a neplete se lidem zbytečně do cesty, ale pomůže, když je to potřeba, když je to nutné, když musí a když může. A takový stát, kde nikdo není postavený na vedlejší kolej, Piráti prosazují celou dobu.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.