Ministr Blažek: Získané materiály jsem bezprostředně po obdržení předal ministru vnitra. Nic jsem tedy „nekryl“

05.06.2023 12:12 | Tisková zpráva

Server Seznam zprávy dnes pod různě měněným titulkem zveřejnil článek autorů Adély Jelínkové a Lukáše Valáška „Blažek získal část utajeného policejního spisu, kolegu z ODS kryl“. K tomu dnes ministr spravedlnosti Pavel Blažek vydal toto prohlášení.

Ministr Blažek: Získané materiály jsem bezprostředně po obdržení předal ministru vnitra. Nic jsem tedy „nekryl“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

„Dnešní Seznam zprávy informují, že jsem ‚kryl‘ či ‚se podílel na úniku ze spisů, jež mi poskytl ‚přítel’ Zdeněk Černý‘. Ten mým přítelem nebyl a není, byl ‚jen‘ spolustraníkem, a to je velký rozdíl. Naopak. Jeho chování vedlo v roce 2021 k jeho vyloučení z jihomoravské ODS, jíž jsem předsedal.

‚Utajené protokoly‘ plné smyšlenek a pomluv byly v Brně běžně ‚k mání‘ a byly nabízeny ‚na trhu‘ jako diskreditační materiál proti ODS. Prokazatelně je už léta mají mj. i autoři článku.

Jako opoziční poslanec jsem je zcela správně bezprostředně po obdržení předal ministru vnitra jako důkaz jejich nezákonného šíření. A nic jsem tedy ‚nekryl‘. Kdybych své oznámení adresoval orgánům, které vedou léta vyšetřování on-line směrem nejen k autorům článku, byla by to nepraktická pošetilost,“ uvedl ministr spravedlnosti Pavel Blažek ke zmiňované reportáži.

Prohlášení ministra spravedlnosti Pavla Blažka najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…