Ministr Brabec: Nemáme pro lživé tvrzení radního Michalika jiné vysvětlení, než...

23.04.2017 15:40

Reakce ministra Brabce na nekompetentní a lživé tvrzení radního Středočeského kraje Michalika, že MŽP neumožnilo kraji v kotlíkových dotacích elektronický příjem žádostí:

Ministr Brabec: Nemáme pro lživé tvrzení radního Michalika jiné vysvětlení, než...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec v pořadu OVM

Tvrzení radního Středočeského kraje Michalika, které mimo jiné otiskla Mladá fronta Dnes (i na severu iDNES.cz). V první řadě je třeba zmínit, že způsob podání žádostí je plně v režii každého kraje, MŽP do něj nijak nezasahuje. Naopak, MŽP je ten, kdo prosazuje elektronický příjem žádostí pro jeho uživatelskou výhodu, tedy kvůli eliminaci front před krajskými úřady. Ministr Brabec toto opakovaně prohlašoval v médiích a zopakoval to také při spuštění 2. vlny kotlíkových dotací pro kraje 16. března 2017:

„Se všemi kraji budeme ještě jednat o využití možnosti podávat žádosti elektronicky a zároveň budeme usilovat o to, aby kraje lidem umožnily předfinancování kotlů nebo proplacení neuhrazených faktur od dodavatele.“

Radní navíc v souvislosti s frontami před úřadem osočuje i Státní fond životního prostředí ČR. Ředitel Fondu Valdman ale jakýkoliv zákaz týkající se formy podání žádostí vylučuje.

MŽP nemá pro lživé tvrzení radního Michalika jiné vysvětlení, než že jej pan radní vypouští s vidinou blížících se voleb, anebo se snaží zakrýt svoji vlastní neschopnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.