Ministr Chovanec: Česká republika podporuje návrh na posílení Frontexu, který by se stal jakousi mezinárodní policií

06.12.2015 21:16

V Bruselu se v pátek 4. prosince 2015 uskutečnilo další jednání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci. Za Českou republiku zde vyjednával ministr vnitra Milan Chovanec. Hlavními projednávanými tématy byly migrační krize a migrace všeobecně. Rada se zabývala také zhodnocením zavádění už přijatých opatření, posílením Frontexu a ostrahou vnější hranice.

Ministr Chovanec: Česká republika podporuje návrh na posílení Frontexu, který by se stal jakousi mezinárodní policií
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Na jednání padl návrh na posílení Frontexu, který by se stal jakousi mezinárodní policií. Ta by mohla zasahovat v místech, kde by selhávaly členské státy a byl by velký nápor migrantů. Frontex by tak získal mnohem větší pravomoci, ale znamenalo by to postupnou změnu legislativy,“ uvedl Milan Chovanec s tím, že se dnes jednání podařilo posunout správným směrem.

Na programu měla rada také diskusi o trvalém relokačním mechanismu a hotspotech. Stále platí, že Česká republika má k celému návrhu zásadní a trvající výhrady. „Řecko a Itálie v úsilí zavést hotspoty jednoznačně selhávají. Ze 160 tisíc lidí, jejichž realokaci si Evropa odhlasovala, se jich podařilo realokovat pouze 160,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice