Ministr Hamáček: Peníze do bezpečnosti nikdy nejsou vyhozené z okna

07.09.2019 11:21

Ministr vnitra Jan Hamáček jednal se zástupci odborů bezpečnostních sborů

Ministr Hamáček: Peníze do bezpečnosti nikdy nejsou vyhozené z okna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se včera sešel se zástupci odborových organizací Police ČR a Hasičského záchranného sboru. Tématem setkání byly kromě rozpočtu také platové podmínky pro příslušníky na příští rok. Minimální požadavek, na kterém se odbory shodly s ministrem vnitra, je 1500 Kč měsíčně navíc pro každého příslušníka.

Ministr vnitra Jan Hamáček na úvod jednání představil úspěchy při vyjednávání o rozpočtu na příští rok. V roce 2020 bude resort hospodařit se 79 mld. Kč, což je téměř o 3 mld. Kč více oproti původnímu návrhu. Peníze budou mimo jiné použity na policejní a hasičské stanice, nákup výškové techniky nebo na obměnu vozového parku bezpečnostních sborů.

Stěžejním bodem setkání bylo jednání o platech pro příslušníky na další rok. Jan Hamáček se se zástupci odborů shodl, že minimální požadavek je nárůst o 1500 Kč měsíčně pro příslušníka. „Jsou to peníze do naší bezpečnosti. Ty nikdy nejsou vyhozené z okna. Částku 1500 Kč považuji za minimální nárůst, jak zajistit, aby nám zkušení policisté a hasiči neodcházeli do civilu,“ uvedl Jan Hamáček.

Na řadu přišlo i téma výsluh pro příslušníky bezpečnostních sborů. Ministr opět zdůraznil, že resort vnitra žádné změny v oblasti výsluh nechystá ani do budoucna neplánuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.