Ministr Hamáček: Poplašné zprávy, šířené kolegy Volným s Bojkem, jsou prostě strašením

07.07.2021 22:10

Projev na 111. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2021 k vládnímu návrhu zákona o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021

Ministr Hamáček: Poplašné zprávy, šířené kolegy Volným s Bojkem, jsou prostě strašením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

Děkuji. Dámy a pánové, jenom velmi stručně. K těm dvěma pozměňovacím návrhům bych chtěl říct, že za vnitro máme nesouhlasné stanovisko.

Jinak bych chtěl okomentovat tu debatu. Chci všechny občany České republiky ujistit o tom, že není možné, aby volby, které budou probíhat podle tohoto zákona, byly jakýmkoli způsobem manipulovány. Ty poplašné zprávy, které tady šíří kolegové Volný s Bojkem a možná někteří další, jsou prostě strašením lidí. My jsme takto zvládli krajské volby, zvládli jsme je naprosto bez problémů, žádné stížnosti nebyly zaznamenány, všichni ten výsledek respektovali. A to, co navrhujeme pro parlamentní volby, je víceméně pouze použití stejných opatření ve volbách parlamentních, takže já nechápu, proč teď najednou je tady hysterie z toho, že někdo bude něco někde manipulovat.

Poslední poznámka je k těm certifikátům či bezinfekčnosti volebních komisí. Tady lítají vzduchem lidská práva, ale já si myslím, že právo na život je taky jednou ze základních lidských práv, a já nevidím důvod, proč by měl někdo umírat udušením na jednotce intenzivní péče jenom kvůli tomu, že nějaký pitomec se odmítl nechat testovat nebo očkovat. Takže to je také lidské právo a já nevidím důvod, proč brát lidem právo na život jenom kvůli tomu, že tam někdo šíří takovéhle nesmysly. Takže pokud někdo má sedět v komisi, tak by primárně neměl ohrožovat voliče a neměl by ohrožovat své kolegy v té komisi tím, že je vystaví riziku smrti. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

7:02 Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k facebookovému postu starosty pražských Řeporyjí Pav…