Ministr Hamáček: Spokojeni musí být občané Zbraslavi i policisté

05.10.2019 19:43

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se včera sešel se starostkou MČ Praha Zbraslav Zuzanou Vejvodovou. Tématem jednání byla dostavba stávajícího areálu Policie ČR v Praze - Zbraslavi. Schůzky se rovněž zúčastnil policejní prezident Jan Švejdar a další zástupci městské části.

Ministr Hamáček: Spokojeni musí být občané Zbraslavi i policisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

O plánované dostavbě policejního areálu Zbraslav jednali ministr vnitra Jan Hamáček a policejní prezident Jan Švejdar společně se zástupci městské části Praha Zbraslav. Hlavním bodem jednání byl rozvoj areálu a především jeho dopravní napojení na strakonickou dálnici. Starostkou MČ Praha Zbraslav byli informováni, že právě dopravní situace nejvíce rezonuje mezi obyvateli této městské části.

Jan Hamáček se proto rozhodl iniciovat jednání mezi Ministerstvem vnitra, Ministerstvem dopravy, Ředitelstvím silnic a dálnic a MČ Praha Zbraslav, které se bude věnovat řešení dopravní situace. Zároveň vznikne memorandum zaručující, že dokud nebude vybudováno napojení na strakonickou dálnici, dostavba areálu nezačne.

"Je důležité, aby byli spokojeni jak občané Zbraslavi, tak policisté. Proto budou jednání pokračovat i za účasti ministerstva dopravy a ŘSD, kde se budeme věnovat křižovatce se Strakonickou," uvedl Jan Hamáček s tím, že jednání proběhne v řádech několika týdnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.