Ministr Havlíček: MPO dočasně pozastavuje přechod na DVB-T2

20.03.2020 17:56

Ministerstvo průmyslu a obchodu dočasně přeruší přechod na vysílací standard DVB-T2 a prodlouží stávající vysílání ve standardu DVB-T. Materiál včera schválila vláda.

Ministr Havlíček: MPO dočasně pozastavuje přechod na DVB-T2
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček

„Ve spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem, Českou televizí a s podnikateli, kteří zajišťují šíření celoplošného zemského digitálního televizního vysílání, analyzujeme situaci a dopady vyhlášeného stavu nouze a přijatých opatření na probíhající proces přechodu na nový vysílací standard DVB-T2,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček a dodává: „Abychom v této nelehké době udrželi informovanost obyvatel, která je klíčová, tak jsme se rozhodli dočasně pozastavit přechod na DVB-T2 a prodloužit vysílání ve standardu DVB-T.“

Vznikne tím časový prostor, aby se obyvatelé, kteří ještě nepřešli na nový vysílací standard DVB-T2, nemuseli nyní tímto procesem zabývat a zároveň zůstala zachována jejich informovanost o přijímaných opatřeních.

„Podle vývoje situace Ministerstvo průmyslu a obchodu předloží další novelu nařízení, která bude obsahovat aktualizovaný harmonogram procesu přechodu zemského digitálního televizního vysílání ze standardu DVB-T na DVB-T2,“ dodává náměstek ministra pro digitalizaci a inovace Petr Očko.

Přerušení procesu přechodu se netýká jednoho konkrétního vysílače (tj. dojde k vypnutí DVB-T do konce května 2020), a to vysílače Jihlava - Javořice na 30. kanálu, z důvodu mezinárodních koordinačních dohod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…