Ministr Havlíček: Novou členkou Rady Českého telekomunikačního úřadu se stane Hana Továrková

04.11.2019 21:32

Vláda na svém dnešním zasedání schválila jmenování nové členky Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Na dobu pěti let se jí stane Hana Továrková.

Ministr Havlíček: Novou členkou Rady Českého telekomunikačního úřadu se stane Hana Továrková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček

„Hana Továrková splnila veškeré předpoklady dané zákonem o elektronických komunikacích. Ze své advokátní praxe má bohaté zkušenosti s mediací a mimosoudním řešením sporů, dlouhodobě se angažuje v rozvoji telekomunikačního sektoru, mimo jiné je předsedkyní Platformy pro rozvoj vysokorychlostního internetu,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. 30. září 2019 skončilo funkční období člena Rady ČTÚ Jana Dubna. Zákon o elektronických komunikacích stanoví podmínky pro jmenování členů Rady Českého telekomunikačního úřadu. Členy Rady a jejího předsedu jmenuje a odvolává vláda na návrh ministra průmyslu a obchodu.

„Jsem ráda, že budu moci navázat na svoji snahu o rozvoj vysokorychlostního internetu v České republice. Dlouhodobě se snažím o rozvoj telco sektoru u nás. V nové pozici bych se ráda zasadila nejen o včasné a transparentní budování sítí 5G, které jsou bezesporu nutným předpokladem pro rozvoj digitální ekonomiky a společnosti jako takové, ale předpokládám, že vhodným způsobem přispěji i k řešení otázky cen mobilních dat. V obou klíčových tématech je totiž role ČTU nezastupitelná,“ říká nová členka Rady Českého telekomunikačního úřadu Hana Továrková.

Mgr. Ing. Hana Továrková vystudovala studijní obor Právo a právní věda na Právnické fakultě Masarykovy univerzity a studijní obor Podnikové finance na Podnikatelské fakultě Vysokého učení technického v Brně. Hovoří anglicky a německy. Od roku 2009 působí jako advokát, je společníkem společnosti Továrek, Horký a partneři, advokátní kancelář. Soustředí se na komunikaci s významnými klienty, prezentaci advokátní kanceláře navenek a jednání s protistranami. V právním zastoupení klientů se účastnila mnoha klíčových obchodních jednání a vedla řadu významných valných hromad.

Je také členkou představenstva a předsedkyní Sekce IT a telekomunikací Hospodářské komory České republiky. Dlouhodobě se zasazuje o rozvoj telekomunikačního sektoru, a to ať už prosazováním legislativy usnadňující výstavbu, tak i snahou o aktivní čerpání dotačních titulů.

Zasloužila se rovněž o sjednocování názorů asociací a subjektů působících na trhu elektronických komunikací, kdy už více než čtyři roky předsedá Platformě pro rozvoj vysokorychlostního internetu. Její kandidaturu společně podpořila Hospodářská komora České republiky a Svaz průmyslu a dopravy České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …