Ministr Herman: Mnozí se nezastavili ani před mučednickou smrtí, pokud si to extrémní okolnosti žádaly

23.04.2017 19:35

Daniel Herman se v pondělí 24. dubna 2017 od 14 hodin na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad zúčastní 12. ročníku čtení jmen obětí holocaustu u příležitosti Jom ha-šoa – Dne vzpomínání na oběti holocaustu. Letošní veřejné čtení jmen obětí holocaustu se uskuteční ještě v dalších 13 českých a moravských městech. Celorepublikovou záštitu nad vzpomínkovou akcí převzal právě ministr kultury.

Ministr Herman: Mnozí se nezastavili ani před mučednickou smrtí, pokud si to extrémní okolnosti žádaly
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Holocaust, děsivé, kruté, nelidské pronásledování a genocida Židů, Romů a dalších skupin lidí, jež nacisté považovali za méněcenné, patří k nejhrůznějším zkušenostem celých lidských dějin. Je důležité, aby svědectví neupadla v zapomenutí. Historická fakta ukazují, že se mnozí lidé nedali strhnout nepříznivým duchem doby, v níž žili. Byli si vědomi svého poslání tou měrou, že se nezastavili ani před mučednickou smrtí, pokud si to extrémní okolnosti žádaly,“ říká ministr kultury.

Den holocaustu a hrdinství, hebrejsky „Jom ha-šoa ve ha-gvura“, je od roku 1951 oficiálním státním svátkem Státu Izrael; dnem, kdy se v Izraeli na dvě minuty zastavuje provoz a po celém světě se prostřednictvím občanských a náboženských obřadů připomíná památka šesti milionů zavražděných Židů i na židovské hrdiny bojující proti nacistům.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu