Ministr Herman ocenil emeritního ředitele Poštovního muzea

18.02.2016 12:58

Cenu Artis Bohemiae Amicis převzal dnes z rukou Daniela Hermana PhDr. Jan Galuška.

Ministr Herman ocenil emeritního ředitele Poštovního muzea
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Ministr kultury dnes v 10 hodin v Nostickém paláci ocenil medailí Artis Bohemiae Amicis celoživotní zásluhy o rozvoj muzejnictví a prezentaci dějin poštovnictví emeritního ředitele Poštovního muzea.

Celý profesní život PhDr. Jana Galušky byl spjat s Poštovním muzeem, v různých pozicích zde pracoval od roku 1977 takřka 37 let, z toho posledních 6 jako jeho ředitel. Koncem roku 2013 odešel do důchodu.

Za dobu svého působení v Poštovním muzeu se podílel na celé řadě mimořádných projektů s širokým mezinárodním přesahem, zejména „Světová výstava poštovních známek Praga 1978“, „100 let telefonu v Čechách“ (1981), „130 let telegrafu“ (1987). Spoluzajišťoval rekonstrukci tzv. Vávrova domu, kam se Poštovní muzeum přestěhovalo v roce 1988, dále vytvořil řadu expozic a scénářů výstav pro pobočku Poštovního muzea ve Vyšším Brodě. Autorsky se podílel na expozici vozů a kočárů v areálu zámku Ctěnice u Prahy.

Je jedním ze zakladatelů Odborné společnosti dějin spojů a spoluautorem publikace Poštovnictví v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

„Profesní kariéra doktora Galušky je pro mě mimo jiné svědectvím o významu stálosti a kontinuity, a to nejen v kulturních oborech. Mimořádné výstavní projekty, které dnešní laureát realizoval, vyrostly z dlouhodobého, trpělivého úsilí, zkušeností a trvale prohlubované odbornosti. Jan Galuška skutečně věnoval muzejnictví celý svůj profesní život. Za to mu patří uznání a dík,“ řekl při slavnostním předání ceny Daniel Herman.

PhDr. Jan Galuška je v oboru svého působení všeobecně uznávanou kapacitou a výsledky jeho celoživotní práce výraznou měrou přispěly k rozvoji poštovního muzejnictví v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.