Ministr Herman předal v Tokiu ocenění „Anděla pro lepší svět“

12.03.2017 9:17

Ministr Herman pokračoval tento týden ve své pracovní návštěvě Japonska. Navštívil National Institute for Cultural Heritage, Tokijské národní muzeum a sešel se s ředitelkou Tokijského centra pro studium holocaustu.

Ministr Herman předal v Tokiu ocenění „Anděla pro lepší svět“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Ve středu 8. března navštívil Daniel Herman National Institute for Cultural Heritage a seznámil se s místní správou památkové péče. Poté se setkal s  vedoucími představiteli Tokijského národního muzea a zhlédl expozici tradičního japonského umění a řemesla. V odpoledních hodinách se ministr sešel s ředitelkou Tokijského centra pro studium holocaustu, paní Fumiko Išiokou, která mu představila činnost centra. Ústředním artefaktem centra je tzv. Hanin kufřík. Příběh Hanina kufříku vypráví o dívce, která byla roku 1944 ve svých 13 letech zavražděna nacisty v Osvětimi. 

Ve stejnojmenné knize, divadelní hře i rozhlasovém a filmovém dokumentu se střídají kapitoly o šťastném předválečném dětství sourozenců Hany a Jiřího Bradyových i o jejich deportaci do Terezína a Osvětimi s kapitolami o pátrání ředitelky Tokijského centra po osudech majitelky kufříku. Během jednání předal ministr Herman paní F. Išioce „Anděla pro lepší svět“, kterou vyřezaly děti  z řezbářské školy v Malé Morávce. Tuto známou cenu  získávají na základě výběru autorů lidé (příp. organizace nebo města), kteří se nějakým zásadním způsobem zasloužili o mír ve světě. Celkem bylo vytvořeno již více než 100 andělů.

V odpoledních hodinách navštívil ministr Herman nejposvátnější a nejnavštěvovanější chrám Sensó-dži, známého též jako Asakusa Kannon, a který je duchovním centrem čtvrti Asakusa.

9. března ministr Herman ukončil svůj pobyt v Japonsku návštěvou města Kamakura, které leží v japonské prefektuře Kanagawa na ostrově Honšú asi 50 km na jihojihovýchod od Tokia. V Kamakuře se nachází řada významných kulturních památek  Japonska, kromě chrámových komplexů bude mít  ministr možnost zhlédnout i druhou největší bronzovou sochu Budhy (13,5 m). Mezi lety 1185 a 1333 měl ve městě své sídlo šógun, a proto je i toto období dějin Japonska nazýváno obdobím Kamakura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cesta odpovědné společnosti: Mýtus Ruska jako všeho schopného agresora a původce všeho zla

20:18 Cesta odpovědné společnosti: Mýtus Ruska jako všeho schopného agresora a původce všeho zla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozpadu společnosti a jejích hodnot.