Ministr Herman se setká s představiteli zahraničních filmových studií

01.07.2017 13:37

Daniel Herman se účastní 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Kromě návštěvy festivalových produkcí se ministr kultury setká také s představiteli zahraničních filmových studií, s nimiž bude hovořit o možnostech využití atraktivních destinací, které ČR nabízí.

Ministr Herman se setká s představiteli zahraničních filmových studií
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Program ministrovy návštěvy zahrnuje také řadu schůzek s českými tvůrci, debatu se zástupci filmové obce o česko - slovenských projektech nebo setkání se slovenským a ukrajinským ministrem kultury u příležitosti premiéry slovensko-ukrajinského filmu Čiara. Daniel Herman má také v plánu setkání s Radou Státního fondu kinematografie, která bude řešit schvalování výzev na červenec i přípravu na debatu s producenty a scénáristy ve věci podpory tzv. slate fundingu (podpora vývoje projektových souborů). Daniel Herman též přijal pozvání od producentů a režisérky Olgy Sommerové ke zhlédnutí projekce dokumentu s názvem Soňa Červená. Paní Soňa Červená, oceněná ministrem Hermanem titulem Dáma české kultury, bude i hlavním hostem uvedeného setkání.

„Jsem velmi rád, že opět po roce mohu navštívit jednu z nejvýznamnějších filmových událostí v České republice, kterou je bezesporu MFF v Karlových Varech. Festival je nejenom destinací navštěvovanou milovníky filmového umění z celého světa, ale také příležitostí k rozhovorům a setkání s filmaři. Vnímám jej proto jako šanci podpořit v mnoha rovinách českou kinematografii a současně dát zahraničním partnerům najevo naši otevřenost i připravenost ke spolupráci na tomto poli,“ uvedl ministr Herman.

Tváří tradičních festivalových znělek s významnými osobnostmi filmu bude letos Josef Somr. Režie se ujal opět Ivan Zachariáš. Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme na 52. ročníku MFF KV režisér Václav Vorlíček. Po loňském roce s tzv. antiselfies si letos vizuál 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech pohrává s vypůjčenou identitou známých tváří filmového světa, například s tvářemi Jean-Paul Belmonda, Danny DeVita, Jany Brejchové či Rudolfa Hrušínského.

Herečka Uma Thurmanová, která byla hostem slavnostního zahájení 52. ročníku MFF Karlovy Vary, pak uvede v neděli 2.7. od 22,30 hodin v Letním kině kultovní snímek Quentina Tarantina Kill Bill. Na programu budou oba díly tohoto opusu o vášni, zradě a sladké chuti pomsty, které byly v kinodistribuci uváděny samostatně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…