Ministr Jurečka: Já jsem svoji funkci nezneužíval

03.09.2022 2:25

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 2. září 2022 – Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Ministr Jurečka: Já jsem svoji funkci nezneužíval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Dobré dopoledne, paní předsedající, kolegyně, kolegové,

já jsem v tom včerejším vystoupení, o kterém tady teď poměrně dlouze pan předseda Andrej Babiš hovořil, mluvil víceméně o věcech, které jsou fakty. Já jsem mluvil o tom, že jste podle slovenského soudu byl spolupracovníkem StB, mluvil jsem o kauze korunových dluhopisů, mluvil jsem o dalších věcech, které jsou prokazatelně dohledatelné, že vy jste ten, kdo má soud 12. září, jste bývalý premiér a člen vlády, který byl trestně stíhán a je trestně stíhán, zatímco z této vlády nikdo takovou kauzu za sebou nemá. A mluvil jsem o dalších věcech, které jsou ve veřejném prostoru zdokumentovány.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

Pokud mluvíte o mé osobě a mluvil jste tady o tom, že já jsem něco zneužil a podobně, pokud jste o tom přesvědčen a nečerpáte jenom píárově z těch titulků, tak vás poprosím, běžte po tom, podejte ty důkazy, dejte podnět k šetření u policie, jinak je to opravdu potom mlácení prázdné slámy. Já jsem vždycky říkal, že jsem připraven ty věci vysvětlovat, byl jsem také na policii, podal vysvětlení, byl jsem jako svědek u soudu, nemám s tím vůbec žádný problém. Jestli vy ty argumenty máte, máte nějaká nová zjištění, tak je dejte.

Já jsem svoji funkci nezneužíval, systém záštit byl nastaven za ministrů přede mnou, mají je a mají i jiná ministerstva. Jestli závidíte peníze, které dostali malí chovatelé, které dostaly malé obce, které dostala zájmová sdružení v rámci agrárního sektoru, tak jako potom tomu nerozumím. Byly to peníze, které tyto organizace opravdu v rámci svých aktivit, které dělaly, tak byly za prvé vděčné a za druhé to mělo velký smysl. Nakoupilo se za to třeba vybavení pro výstavy sdružení chovatelů na Moravě i v Čechách. Takže to jsou konkrétní věci a přiznám se, abych tady komentoval některé bulvární titulky, tak k tomu se tady nesnížím.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.