Ministr Jurečka: Pokud bude chtít zemědělec letecky pohnojit pole, bude to muset předem ohlásit

06.12.2015 12:16

Vláda tento týden schválila návrh zákona o hnojivech, který předložil ministr zemědělství Marian Jurečka. Norma mimo jiné zjednoduší a zpřehlední dohled nad dováženými hnojivy. Zcela nově také zavádí povinnost, že zemědělci musí předem nahlásit, když se chystají letecky pohnojit kapalným hnojivem pole.

Ministr Jurečka: Pokud bude chtít zemědělec letecky pohnojit pole, bude to muset předem ohlásit
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

„Pokud bude chtít zemědělec letecky pohnojit kapalným hnojivem pole, bude to muset čtrnáct dní předem ohlásit Ústřednímu kontrolnímu a zkušebnímu ústavu zemědělskému. Ten tak bude mít lepší přehled při kontrolách látek užívaných na zemědělských pozemcích,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Novela zákona také nařizuje rozšíření informací na etiketě nebo příbalovém letáku u hnojiv, aby spotřebitel získal jasné a odpovídající informace o výrobku. Nově tak bude etiketa nebo leták uvádět, v jaké formě jsou živiny obsažené v hnojivu., protože to například ovlivňuje účinnost přípravku.

Další úprava se týká dovozu hnojiv, která jsou povolena v jiném státě Evropské unie. Stanovuje přesně, jaké doklady musí českým dozorovým orgánům předložit dovozce. Zákon by měl začít platit od září 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…