Ministr Jurečka: Prodloužení termínu zemědělcům umožní, aby se přizpůsobili novým povinnostem

06.05.2015 19:55

Vláda dnes schválila prodloužení termínu přijímání Jednotných žádostí o dotace pro letošní rok, který navrhla Evropská komise. Zemědělci tak mohou žádosti podávat až do pátku 29. května 2015. Na přímé platby tak půjde 23,2 miliardy korun a přibližně 8,5 miliardy korun bude rozděleno na plošná opatření v rámci Programu rozvoje venkova.

Ministr Jurečka: Prodloužení termínu zemědělcům umožní, aby se přizpůsobili novým povinnostem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

„Prodloužení termínu pro příjem Jednotných žádostí je z hlediska poskytování zemědělských dotací významným krokem, protože se týká bezmála třiceti tisíc žadatelů. Cílem je zmírnit dopady nových a složitějších podmínek Společné zemědělské politiky, například zaváděného greeningu nebo podmínky aktivního zemědělce. Prodloužení termínu do konce května zemědělcům umožní, aby se přizpůsobili novým povinnostem a dobře se připravili k předložení Jednotné žádosti,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Podpory, o které lze letos žádat

Ministerstvo zemědělství uvítalo prodloužení termínu a v současné době zajišťuje potřebná legislativní opatření, aby zemědělci mohli předkládat žádosti v prodlouženém termínu do 29. května 2015. Bude potřeba novelizovat několik nařízení vlády upravujících podmínky pro přímé platby a plošná opatření Programu rozvoje venkova.

V rámci Jednotné žádosti lze v roce 2015 žádat o tyto finanční podpory: Jednotná platba na plochu (SAPS), Greening, Platba pro mladé zemědělce, Přechodné vnitrostátní podpory (PVP), Dobrovolné podpory vázané na produkci (VCS), Méně příznivé oblasti (LFA), Natura 2000 na zemědělské půdě, Agroenvironmentálně-klimatické operace, Ekologické zemědělství, Agroenvironmentální opatření 2007-13 nebo na opatření pod názvem Dobré životní podmínky zvířat (Welfare).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.