Ministr Jurečka: Ve Zlínském kraji je nutné vyhlásit mimořádný stav

28.07.2017 20:53

Dnes jsem požádal hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, aby v rámci krizového řízení vyhlásil mimořádný stav, a to především proto, aby se zvířata z dotčené lokality na Zlínsku nepřesunula, respektive abychom je v této lokalitě udrželi.

Ministr Jurečka: Ve Zlínském kraji je nutné vyhlásit mimořádný stav
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Jde o zhruba 20 kilometrů čtverečních, které jsme se rozhodli oplotit elektrickým ohradníkem. Území by tak v prvním pásmu mělo být velice dobře chráněno pachovými ohradníky, za nimiž by měly být ohradníky elektrické. Mimořádný stav je nutný proto, abychom mohli takovéto opatření udělat a ohradníky instalovat, následně je mohli střežit a kontrolovat, že nejsou poškozovány. Zároveň zvažujeme, že požádáme Zlínský kraj o vyhlášení zákazu vstupu osob, které k tomu nebudou oprávněny třeba kvůli zemědělské činnosti nebo lovu. Se Státní veterinární správou, odbornou mysliveckou veřejností, agrární veřejností i s úředníky Zlínského kraje se všechny tyto možnosti připravují tak, abychom mohli v pondělí detaily tohoto mimořádného stavu zveřejnit.

Zvažujeme také, že bychom v rámci mimořádného stavu spolupracovali případně s policií a armádou. Pan hejtman Jiří Čunek mě již informoval, že v pondělí mimořádný stav včetně podmínek zveřejní. Já jsem informoval pana premiéra Bohuslava Sobotku, ministra vnitra Milana Chovance a ministra obrany Martina Stropnického, že asi budeme potřebovat součinnost těchto dvou resortů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…