Ministr Jurečka: Zemědělec, který chce obstát v dnešní době, musí mít moderní vzdělání

19.06.2016 15:40

Ministerstvo zemědělství se stará o budoucí zemědělce. Na jejich vzdělání přispěje ročně 50 miliony korun.

Ministr Jurečka: Zemědělec, který chce obstát v dnešní době, musí mít moderní vzdělání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Vláda v červnu schválila nový národní dotační program na podporu Center odborné přípravy (COP), který jí předložil ministr zemědělství Marian Jurečka. Cílem programu je zkvalitnit teoretickou i praktickou přípravu v rezortních oborech vzdělávání.

„Za peníze z programu si rezortně zaměřené střední a vyšší odborné školy budou moci pořídit moderní pomůcky, nejnovější technologie a mechanizační prostředky, které jsou nezbytné pro výuku budoucích pracovníků v zemědělství, potravinářství, lesnictví, zahradnictví, rybářství, veterinářství i vinařství. Zemědělec, který chce obstát v dnešní době, musí mít moderní vzdělání,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Podporu budou moci školy využít na výuku na strojích a zařízeních pro pěstování zemědělských plodin a chov hospodářských zvířat, výukovou techniku do lesů nebo nástroje pro těžbu a zpracování dřeva. Dotace je určená například na další vzdělávání v rámci celoživotního učení, které není hospodářskou činností, rekvalifikace, odborné kurzy a spolupráci se zahraničními partnery.

Prioritou Ministerstva zemědělství je zajistit budoucnost agrárního sektoru a posílit jeho postavení na evropském i světovém trhu. Proto je nezbytné postarat se o dostatek kvalifikovaných pracovníků, kteří budou schopni pracovat s moderními technologiemi, snižovat tak výrobní náklady a naopak zvyšovat kvalitu produktů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…