Ministr Kulhánek: Otevření ambasády v Kataru povede i k přilákání investic do ČR

30.08.2021 13:10 | Tisková zpráva

Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek (ČSSD) jednal v pátek 27. srpna 2021 v Černínském paláci s ministryní Alenou Schillerovou (za ANO) o rozpočtu MZV pro rok 2022.

Ministr Kulhánek: Otevření ambasády v Kataru povede i k přilákání investic do ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek

Jednu z významných položek bude představovat otevření zastupitelského úřadu v Kataru či posilování IT infrastruktury MZV.

„Těší mě, že jsme se byli schopni dohodnout na pokrytí klíčových potřeb MZV na příští rok,“ uvedl ministr zahraničí Jakub Kulhánek. Návrh rozpočtu MZV na příští rok počítá s 8 miliardami a 912 miliony. Oproti loňskému roku jde o nárůst o půl miliardy korun.

Jedním z plánů MZV, který bude součástí příštího rozpočtu, je posilování IT infrastruktury a modernizace komunikačních prostředků. Další prioritou pro příští měsíce je otevření zastupitelského úřadu v Kataru, na které bude MZV vyčleněn dostatek finančních prostředků. „Otevření ambasády v Kataru povede nejen k posílení vzájemných vztahů, ale také k přilákání investic do ČR,“ doplnil ministr zahraničí.

Jednání se také věnovalo navýšení rozpočtu na české předsednictví v Radě EU, které tento týden schválila vlády. Díky tomuto kroku posílí Ministerstvo zahraničních věcí o dalších 10 lidí, kteří se na předsednictví budou podílet přímo v Bruselu na Stálém zastoupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…