Ministr Kupka: Do nekonečna a ještě dál s kosmickým průmyslem v České republice

28.11.2022 17:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke kosmickému průmyslu v České republice.

Ministr Kupka: Do nekonečna a ještě dál s kosmickým průmyslem v České republice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Martin Kupka

STARTUJE NEJVĚTŠÍ TUZEMSKÝ FESTIVAL KOSMICKÝCH AKTIVIT CZECH SPACE WEEK

Do nekonečna a ještě dál se vydá letošní festival kosmických aktivit Czech Space Week, který pořádáme na Ministerstvo dopravy společně s agenturou CzechInvest. Nabídne bohatý program pro firmy, investory, startupy, studenty, děti i ostatní fanoušky vesmíru. Co na vás všechno chystáme, se můžete podívat ZDE

Týdenní program jsme odstartovali dnes konferencí Space2Business, kde se firmy z oblasti  kosmického průmyslu mohou propojit.

Kosmický průmysl v České republice každoročně roste, máme desítky firem, které se podílí na stovkách kosmických projektů, solidní akademické a výzkumné zázemí i aktivní startupovou scénu, kde je prostřednictvím Podnikatelského inkubačního centra ESA (ESA BIC) v Praze a Brně podpořeno více než 40 startupů. Je také dobré zdůraznit, že navyšujeme příspěvek do ESA, čímž zvětšujeme prostor pro zapojení českých firem v rámci evropských kosmických projektů, a také, že v letošním roce byly vypuštěny 3 zcela české družice.

Tuto trojici družic doplní v prosinci, krátce po festivalu Czech Space Week, start čtvrté české družice v letošním roce: BDSAT2, kterou do vesmíru stejně jako ty předchozí vynese raketa Falcon od SpaceX v rámci programu sdílených letů. Třetina všech českých družic v historii tak odstartuje v jednom jediném roce, což ukazuje, jak dynamika českého kosmického průmyslu dále roste.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…