Ministr Mládek: Japonsko je druhým nejaktivnějším investorem u nás

07.11.2014 8:20

Ministr Jan Mládek odlétá v neděli na pracovní cestu do Japonska

Ministr Mládek: Japonsko je druhým nejaktivnějším investorem u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odcestuje v neděli 9. listopadu na pětidenní pracovní cestu do Japonska, kde s tamní vládou podepíše Memorandum o spolupráci v oblasti jaderné energetiky.

Do Japonska pozval Jana Mládka ministr hospodářství, obchodu a průmyslu pan Kazuyoshi AKABA a ministr pro vnitřní záležitosti a spoje pan Yoshitaka SHINDO.

"Odjíždím tam ocenit a podpořit investiční spolupráci mezi Japonskem a Českou republikou. Japonsko je totiž druhým nejaktivnějším investorem u nás. Působí zde okolo 252 firem, které vytvářejí více než 45 tisíc pracovních míst," řekl před odletem ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Cílem pracovní návštěvy bude podepsání Memoranda o spolupráci v oblasti jaderné energetiky s japonskou vládou a podpis dohody o spolupráci mezi společnostmi JETRO a CzechInvest.

Mimo jiné plánuje ministr navštívit japonské společnosti, které podnikají v České republice, jako například Toyota nebo Panasonic. Zavítá i do společnosti Toshiba ve městě Keihin, kam ho osobně pozval prezident společnosti.

Do země vycházejícího slunce doprovodí ministra Mládka delegace složená ze zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva zahraničních věcí a agentury CzechInvest. Dále se pracovní mise zúčastní členové hospodářského výboru a téměř dvacítka podnikatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu