Ministr Pelikán: Situace při vymáhání nesmí ústit v násilí

05.09.2017 21:03

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán odsoudil útok na vykonavatele soudního exekutora v Plzni. Napadení dvou vykonavatelů plynovou pistolí a teleskopickým obuškem, které skončilo zraněním jedné osoby, považuje ministr spravedlnosti za zcela nepřijatelný čin.

Ministr Pelikán: Situace při vymáhání nesmí ústit v násilí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

Je třeba připomenout, že exekutor, který postupuje podle exekučního řádu, vykonává rozhodnutí nezávislého soudu. Výkon činnosti soudních exekutorů je důležitým prvkem vymáhání práva v každém právním státě a útok na soudního exekutora je proto i útokem na stát samotný. „Jakkoliv vyhrocené situace lidí, po kterých jsou soudem uložené povinnosti vymáhány, zkrátka nesmí ústit v násilí. Doufám, že dnešní útok byl ojedinělým incidentem a pevně věřím, že bude řádně prošetřen,“ řekl ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…