Ministr Plaga: Stát bude moci oceňovat sportovce bez nedůstojných dohadů a prodlev

24.05.2018 13:48

Vláda včera schválila novelu o oceněních udělovaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, která rozšířila možnost odměňování sportovců za mimořádné výkony na olympijských a paralympijských hrách. Sportovce bude za vynikající reprezentaci České republiky nově odměňovat přímo MŠMT, dosud tyto odměny rozděloval Český olympijský výbor.

Ministr Plaga: Stát bude moci oceňovat sportovce bez nedůstojných dohadů a prodlev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

„Jsem rád, že se tímto krokem dostáváme do normálního stavu, kdy stát bude moci oceňovat sportovce za úspěšnou reprezentaci přímo bez nedůstojných dohadů a zbytečných časových prodlev,“ uvedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Výše odměny se bude řídit vnitřními pravidly MŠMT. Stávající předpis stanovuje typy odměn v oblasti sportu, a to nejen za výkony, ale i za činy fair play. MŠMT chce odměňovat nejenom úspěšné olympioniky, ale taky tělesně a mentálně postižené sportovce a ostatní.

„Přestože jsou olympijské hry nejprestižnější a nejsledovanější sportovní událostí, MŠMT může oceňovat i jiné sportovní výkony např. evropské či světové rekordy, mimořádné činy ve sportu, celoživotní dílo. Cena či odměna pak vyjadřují ocenění státu za vynikající reprezentaci České republiky. Samozřejmě nadále budou sportovci oceňovány i v rámci svých sportovních organizací. Řada z nich však může vyjádřit ocenění pouze symbolicky, proto je zde jistota pro sportovce ze strany státu,“ řekl náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže MŠMT Karel Kovář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…