Ministr Staněk: Je potřeba diskutovat, najít rozvážný postup a nečinit žádná velká gesta

13.08.2018 16:47

Ministr kultury si v Českém Krumlově prohlédl známé Otáčivé hlediště.

Ministr Staněk: Je potřeba diskutovat, najít rozvážný postup a nečinit žádná velká gesta
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

Antonín Staněk dnes navštívil s generální ředitelkou Národního památkového ústavu Naděždou Goryczkovou Český Krumlov, který patří mezi lokality zapsané na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví.

Společně si prohlédli prostory Státního hradu a zámku Český Krumlov, Otáčivé hlediště a mimořádně hodnotnou kulturní krajinu, kterou tvoří soubor zámeckých zahrad a pozemků, Kvítkův Dvůr. Tato zemědělská usedlost je historicky, majetkově, funkčně i personálně spojena se zámkem Český Krumlov od 16. století až do roku 1932, tedy téměř 400 let.

„Jako ministr kultury jsem převzal řadu úkolů, kterým bych se rád ve svém funkčním období na ministerstvu věnoval. Jedním z témat je i stále diskutovaná situace kolem Otáčivého hlediště v Českém Krumlově, které letos slaví 60 let od uvedení prvního představení. Osobně jsem si ho dnes prohlédl a hovořil s památkáři. Mám v plánu se také setkat například s regionálními politiky, s Českým národním výborem ICOMOS, zástupci UNESCO a především také s veřejností, protože si myslím, že je potřeba o této věci diskutovat, najít rozvážný postup a nečinit žádná unáhlená rozhodnutí a velká gesta,“ řekl k tomu ministr Antonín Staněk.

Na závěr pracovní návštěvy Českého Krumlova se ministr Staněk zúčastnil slavnostního zakončení 27. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie