Ministři hnutí ANO spouštějí hloubkové audity ve svých resortech

22.02.2014 13:17

Ministerstva financí, pro místní rozvoj, dopravy, spravedlnosti, obrany a životního prostředí spouštějí v těchto dnech hloubkové audity v rámci svých resortů. Cílem je zjistit skutečný stav, v němž se jednotlivá ministerstva nacházejí. ?Řízení auditů resortů hnutí ANO koordinuje ministerstvo financí. To již rozeslalo mezi resorty „kuchařku“ (tzv. due diligence), jak mají při auditu postupovat.

Ministři hnutí ANO spouštějí hloubkové audity ve svých resortech
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Kontroly se mají zaměřit především na efektivitu platných smluv a rozpočtů ministerstev. Ministři chtějí znát také účetní uzávěrky či výsledky auditů za posledních pět let.

„Audity se budou týkat také nemovitostí, které jednotlivé resorty vlastní, budou nás samozřejmě zajímat úvěry a další závazky ministerstev a projdeme i smlouvy zaměstnanců či manažerů státních firem,“ říká první náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht, který se audity ve státní správě dlouhodobě zabývá.

Výsledky hloubkových auditů na ministerstvech, které jsou v gesci hnutí ANO, zveřejní jednotlivé resorty po jejich ukončení.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.