Ministryně Dostálová: Turisticky atraktivní česko-rakouské pohraničí si zaslouží péči

25.05.2018 19:11

Ministerstvo pro místní rozvoj prostřednictvím Programu INTERREG V-A Rakousko – Česká republika rozdělí téměř dvacet milionů EUR na obnovu společného kulturního dědictví obou zemí.

Ministryně Dostálová: Turisticky atraktivní česko-rakouské pohraničí si zaslouží péči
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Dojde tak například ke zpřístupnění dalších třinácti kilometrů Schwarzenberského kanálu, v rámci projektu Mikulov – Port Insel vznikne nová naučná stezka a bude zpřístupněn historický most ze 17. století. Schváleno bylo celkem jedenáct projektů.

„Turisticky atraktivní oblast česko-rakouského pohraničí si zaslouží stálou péči. Jedině tak sem totiž budou jezdit noví návštěvníci a ti ostatní se zase díky novým realizovaným projektům budou na Jižní Moravu rádi vracet, aby objevili další krásy této jedinečné krajiny,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Z jedenácti schválených projektů jmenujme například Mikulov, Porzt Insel – zpřístupnění a obnova komponované historické krajiny. V jeho rámci dojde k propojení lokality Mikulov-Sedlec-Drasenhofen, vznikne naučná stezka a bude obnoven a zpřístupněn historický most ze 17. století, který tvořil jediný přístup k loveckému zámečku na ostrově uprostřed Nového rybníku. Zpřístupněním památky z české a rakouské strany dojde k napojení Drasenhofenu na frekventované tamní cyklostezky.

Projekt Schwarzenberský plavební kanál / Bavorská niva si klade za cíl obnovit a zpřístupnit cca třináct kilometrů méně známých částí Schwarzenberského kanálu. Součástí projektu je i jeho větší propagace a pomocí bezbariérové stezky zpřístupnění rašeniliště Bavorská niva.

Další projekt Centrum obnovy společného kulturního dědictví se zaměřuje na spolupráci měst Znojmo a Retz. Díky němu dojde k rekonstrukci Sýpky v Retz a budovy Staré školy, která je součástí Louckého kláštera ve Znojmě. Obě budovy po rekonstrukci umožní konferenční, výstavní, průvodcovské, informační, kulturní a osvětové aktivity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…