Ministryně Karla Šlechtová navštívila nemocnici ve Stodu

29.09.2017 19:19

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová dnes (29.9.) navštívila v Plzeňském kraji nemocnici ve Stodu. Ta získala z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) téměř 38 milionů korun, díky kterým dojde k modernizaci většiny přístrojů.

Ministryně Karla Šlechtová navštívila nemocnici ve Stodu
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

 V pondělí bude na své cestě pokračovat. „Je nutné v naší zemi zvýšit kvalitu zdravotnictví a projekt Stodské nemocnice je ukázkou, jak by to mělo vypadat. Rozumné investice do zdravotnictví a nemocnic rozhodně mají smysl a jsou potřeba,“ uvedla při návštěvě nemocnice Karla Šlechtová.
 
Během návštěvy Stodské nemocnice se ministryně Karla Šlechtová setkala s ředitelem Alanem Sutnarem. Byly jí prezentovány především pracoviště sloužící k návazné péči pacientů, která budou díky dotaci ve výši téměř 38 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu modernizována.
 
V pondělí 2. října pak ministryně Karla Šlechtová bude pokračovat v prohlídce projektů, které byly podpořeny dotací z IROP. Svoji návštěvu zahájí ráno v 8 hodin v Církevním gymnáziu Plzeň, kde se IROP spolupodílí poskytnutím dotace téměř 11 milionů korun na zkvalitnění vzdělávání a zajištění bezbariérového přístupu. Poté si ve Fakultní nemocnici Plzeň prohlédne oddělení, které díky dotacím z evropských fondů v částce 489 milionů korun získají moderní vizáž a dojde k modernizaci lékařského vybavení. Program pak ukončí odpoledne při prohlídce domu s bytem Oskara Semlera patřící Západočeské galerii v Plzni, na jehož rekonstrukci a vytvoření expozice s depozitářem bylo poskytnuto 28 milionů korun.
 
Program ministryně Karly Šlechtové 2. října 2017:
 
8.00 hod  – návštěva Církevního gymnázia Plzeň, Mikulášské náměstí 15, 326 00 Plzeň
 
10.00 – 13.00 hod – návštěva Fakultní nemocnice Plzeň, E. Beneše 13, 305 99 Plzeň
 
14.00 – návštěva Západočeské galerie v Plzni, Klatovská 110 – vila Oskara Semlera

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.