Ministryně Langšádlová: Kolegům z Ukrajiny chceme poskytnout koordinovaný přehled pracovních příležitostí

14.03.2022 13:57 | Tisková zpráva

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová a ministr školství Petr Gazdík vyzvali v dopisech adresovaných Akademii věd ČR, Asociaci výzkumných organizací, Konferenci rektorů a Radě vysokých škol k podpoře vědeckých pracovnic a pracovníků přicházejícím z Ukrajiny.

Ministryně Langšádlová: Kolegům z Ukrajiny chceme poskytnout koordinovaný přehled pracovních příležitostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Langšádlová

„Velice oceňujeme veškerou pomoc, kterou vysoké školy a výzkumné organizace nabízí kolegům a kolegyním utíkajícím před válkou z Ukrajiny. Rádi bychom tuto mnohostrannou pomoc co nejvíce podpořili, a proto chceme výzkumným pracovnicím a pracovníkům přicházejícím z Ukrajiny poskytnout koordinovaný přehled pracovních příležitostí,“ píše se ve společném dopise ministrů Langšádlové a Gazdíka.

„Společným cílem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Sekce pro vědu, výzkum a inovace Úřadu vlády ČR je připravit jednoduchý přehled nabídek studijních možností pro doktorandy, juniorních výzkumných pozic, pomocných pozic ve výzkumných organizacích i seniorních vědeckých pozic. Vzhledem k tomu, že aktuálně překračují hranice zejména ženy s dětmi, doufáme, že při vypisování pozic bude tato skutečnost zohledněna a bude pro ně i pro jejich rodiny nabídnuta potřebná péče,“ vysvětlují ministři.

Přehled a další relevantní informace pro přicházející pracovníky a pracovnice v oblasti vědy a výzkumu se budou koncentrovat na webové stránce ZDE. Ta je napojena portál Ministerstva vnitra, který slouží přicházejícím ukrajinským občanům jako centrální rozcestník. „Zároveň budeme usilovat o propojení s celoevropskou platformou Science for Ukraine (ZDE),“ dodávají ministři.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…