Ministryně Maláčová: Důchodci nejsou přítěží

07.06.2021 21:29

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Ministryně Maláčová: Důchodci nejsou přítěží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Přeji všem hezkou neděli, jaký jste měli víkend? Já opět napůl pracovní. Určitě víte, že jako místopředsedkyně #ČSSD  mám na starost volební program sociální demokracie pro letošní volby do Poslanecké sněmovny.

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí

Desítky programových debat nad podrobnostmi jsme včera završili debatním kempem nad celým programem. Uf  Jsem unavená, ale příjemně. Už se těším, až vám program ČSSD představíme!

Ale svět se točí dál a máme i jinou práci než volby. Spravedlivé důchody. Mám tady od vás spoustu dotazů, kdeže ta spravedlivá důchodová reforma je. Proč ještě neplatí, když je připravená? No proč… Protože o důchodech rozhoduje vláda a hlavně Parlament. Ale jak jsem slíbila, udělám všechno proto, aby se spravedlivé důchody začaly řešit ve Sněmovně. Šance tu je! Třeba Piráti od nás spravedlivou důchodovou reformu opsali do svého programu. Tak přece není důvod, aby neschválili tu naši, co myslíte? V příštím týdnu se posuneme. Důchodci nejsou přítěží. Celý život pracovali, celý život odváděli do systému, a my je teď nesmíme nechat živořit.

Také nás čekají jednání o minimální mzdě. Prosím vás, než tu vyskočí kritika, proč to vytahuji před volbami, tak si vzpomeňte, že tohle téma je na stole každý rok. Ať už volby jsou nebo nejsou. Před nástupem ČSSD v roce 2014 byla minimální mzda ubohých 8 500 Kč. Po celé dva roky předtím, za vlády ODS a TOP 09, se nezvedla ani o korunu! Ani o korunu!  Ale podle nás, sociálních demokratů, se každý, kdo pracuje, musí ze své mzdy uživit! I kdyby pracoval za tu minimální.

A jakou minimální mzdu navrhujeme na příští rok? Prozradíme zítra na tiskové konferenci ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.