Ministryně Marksová: Dětské skupiny každodenně pomáhají lépe sladit pracovní a rodinný život

04.12.2016 20:19

Vzhledem k velkému zájmu o dětské skupiny ze strany rodičů i potenciálních poskytovatelů vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí novou výzvu podporující vznik a následný provoz této služby péče o děti. O dotaci z Operačního programu Zaměstnanost se mohou ucházet neziskové organizace, obce, kraje, vysoké školy i zaměstnavatelé z celé České republiky kromě hlavního města.

Ministryně Marksová: Dětské skupiny každodenně pomáhají lépe sladit pracovní a rodinný život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

„Velmi mě těší, že rodiče využívají výhod této kvalitní a dostupné služby, která jim má každodenně pomáhat lépe sladit pracovní a rodinný život,“ řekla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Mezi úspěšné žadatele bude rozděleno cca 350 milionů korun, díky čemuž by mohlo vzniknout až 100 nových dětských skupin.

Zaměstnavatelé mohou nabízet firemní dětskou skupinu jako formu oblíbeného zaměstnaneckého benefitu a pomoci tak svým zaměstnancům lépe skloubit osobní život s tím profesním. Na druhé straně územní samosprávné celky mají možnost zřízením dětské skupiny reagovat na nedostatek míst v předškolních zařízeních.

Příjem žádostí bude zahájen 1. února 2017. Žadatelé tak mají dostatek času na naplánování svých projektů. Ve spolupráci s realizačním týmem projektu MPSV Podpora implementace dětských skupin budou žadatelům poskytovány konzultace ke všem připravovaným žádostem. K dispozici jim osobně budou metodičky sídlící v poradenských kancelářích v Brně, Českých Budějovicích, Karlových Varech, Liberci, Pardubicích, Zlíně a v Praze.

Veškeré kontakty jsou dostupné na: http://www.dsmpsv.cz/. MPSV dosud podpořilo již 400 zařízení péče o předškolní děti s celkovou kapacitou až 5,5 tisíce dětí. Kromě dětských skupin byla v minulosti podpořena také zařízení fungující v režimu živnostenského zákona.

Náklady ve výši 1,3 miliardy korun jsou hrazené z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu. Do roku 2020 bude na takto zaměřené projekty vynaloženo až 4,5 miliardy korun.

Podrobnosti k nové výzvě č. 132 Podpora vzniku a provozu dětských skupin pro podniky a veřejnost mimo hlavní město Prahu jsou uvedeny na stránkách Evropského sociálního fondu www.esfcr.cz pod záložkou Výzvy. Další výzvy v této oblasti jsou plánovány přibližně na podzim roku 2017. .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny