Ministryně Nováková jednala s viceprezidentem Evropské investiční banky

04.03.2019 15:05

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková jednala s viceprezidentem Evropské investiční banky Vazilem Hudákem.

Ministryně Nováková jednala s viceprezidentem Evropské investiční banky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Nováková, ministryně průmyslu a obchodu

Dohodla spolupráci v oblasti většího rozvoje finančních nástrojů financovaných z rozpočtu Evropské komise, jejichž cílem je podpořit veřejné investice do širokého spektra potřeb vlády České republiky. Jde o podporu malých a středních podniků s důrazem na rozvoj nových technologií, komercionalizaci výstupů vědy a výzkumu s cílem vytvořit z ČR rychle se rozvíjející inovativní stát, a dále i do oblastí, které nejsou v působnosti MPO jako je sociální bydlení, infrastrukturní investice, atd.

Cílem spolupráce je rozšíření portfolia stávajících produktů  Českomoravské záruční a rozvojové banky o investiční nástroje.  Nové aktivity v rozpočtu EK posilující roli finančních nástrojů dávají České republice šanci významně zvýšit sumu veřejných investic s dopady do všech částí podnikatelského prostředí s pozitivním vlivem na zvýšený příjem státního rozpočtu, a to také díky významnému zapojení soukromých bank, investičních fondů, penzijních fondů a pojišťoven.

Spolupráce s EIB jako hlavní finanční institucí Evropské komise je zárukou standardizovaných finančních modelů, lepšího využití prostředků z rozpočtu Evropská komise, zapojení soukromého sektoru do veřejných investic a také vytváří prostor pro významnou podporu hospodářského růstu. A to s důrazem na nezadlužování veřejných rozpočtů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…