Ministryně Schillerová: Už žádné nekonečné fronty ani otravné formuláře

02.01.2020 14:32

Komentář na facebookovém profilu k novinkám z resortu Ministerstva financí

Ministryně Schillerová: Už žádné nekonečné fronty ani otravné formuláře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, místopředsedkyně vlády a ministryně financí


Už žádné nekonečné fronty ani otravné formuláře. V prosinci rozjedeme on-line finanční úřad. Díky němu hravě vyřídíte své daně z kanceláře nebo z obýváku ?? Důležitým krokem k jeho spuštění je náš proklientský balíček MOJE Daně, který projednávají poslanci ve Sněmovně.

Kromě on-line finančního úřadu vám tento balíček ještě letos přinese i další zlepšováky, které vám ulehčí život. Přesvědčte se sami.

  • Zjednodušení online komunikace s Finanční správou například pro podání daňového přiznání. Pokud budete chtít přiznání podat elektronicky, budete mít na to mít o 1 měsíc víc času a případný přeplatek vám naopak bude vrácen o 15 dnů dřív.
  • Mnoha podnikatelům výrazně ulehčí život zálohy na nadměrný odpočet. Proč? V současné době musejí plátci DPH čekat na vyplacení nadměrných odpočtů i celé měsíce, i když finanční úřad prověřuje třeba jen jejich malou část. Nově dostanou neprověřovanou část odpočtu zpátky ve formě zálohy. A s těmito penězi už budou moct nakládat, jak se jim zlíbí.
  • Díky proklientskému balíčku také razantně snížíme sankce! Úrok z prodlení se zaplacením daně snížíme z 16 na 10 %. Zároveň výrazně navyšujeme částku, od které se úrok vymáhá, a to z 200 korun na 1 000 korun. To bude znamenat velkou úlevu pro drtivou většinu daňových poplatníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.