Ministryně Schillerová: Žádné potvrzení o škole se v pětadvacítce nedává

21.04.2020 17:10

Projev na 45. schůzi Poslanecké sněmovny 21. dubna 2020 ke kompenzaci pro podnikatele

Ministryně Schillerová: Žádné potvrzení o škole se v pětadvacítce nedává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová

Dámy a pánové, pane předsedo,

budu reagovat na vaše vystoupení. Pětadvacítka. V pětadvacítce se nic nedokládá, není to pravda. Vyplní se čestné prohlášení, které je tak jednoduché, že už nevím, jestli by mohlo být jednodušší. Já dostávám každý den po 16. hodině přesná data o počtu podaných žádostí. Takže je to ze včerejška, protože dnes je teprve dostanu. Ke včerejšímu dni podáno 259 163 žádostí, zpracováno téměř 80 %. Zpracováno znamená, že se přikazují peníze do banky a k odeslání a odesláno už něco přes pět miliard. Tak jenom pro vaši informaci. Takže žádné potvrzení o škole, v pětadvacítce se nedává. Podle mě jste to zkombinoval možná s jiným programem. Takže toto bych si dovolila takto tady vysvětlit.

O pokračování kompenzačního bonusu se budeme bavit. Návrh zákona je na pořadu této schůze. My jsme tady vysvětlovali už několikrát, že jsme se v první řadě starali o majoritní skupiny, to znamená, udržet zaměstnanost, podpořit OSVČ, což se stalo prostřednictvím pětadvacítky, ošetřovného a dalších opatření. A řekli jsme a zavázali jsme se řešit minoritní skupiny. Takže dohodáře - tak, jak jsem informovaná, bude pan poslanec Sklenák a paní poslankyně Pastuchová podávat pozměňovací návrh k ošetřovnému, kde budou řešeni dohodáři.

A co se týče eseróček, těch jednočlenných eseróček, to znamená, nemají zaměstnance, aby spadly pod Antivirus, tak ty se budou řešit prostřednictvím speciálního programu, které připravuje MMR, tento týden o něm bude jednat vláda. A samozřejmě tam budou nastaveny podmínky, protože 90 % těchto eseróček je z oblasti cestovního ruchu, ale samozřejmě ne všechna. Samozřejmě musí se přijmout určitá opatření, aby se nám tam o podporu nehlásily takzvané "mrtvé schránky", ale toto bude na pořadu vlády tento týden. Takže prosím není to pravda to, co tady říkáte.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…