Ministryně Šlechtová se setkala s předsedou Komise Rady Asociace krajů Josefem Bernardem

30.08.2017 19:37

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se dnes v dopoledních hodinách setkala s předsedou Komise Rady Asociace krajů ČR pro regionální rozvoj, zemědělství a venkov Josefem Bernardem.

Ministryně Šlechtová se setkala s předsedou Komise Rady Asociace krajů Josefem Bernardem
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

Ministryně během jednání informovala o záměru posilovat národní programy zaměřené na podporu prioritních oblastí pro území např. pro rekonstrukci místních komunikací či podpoře v bydlení. Chce také zapojit kraje do přípravy programového období po roce 2020. V této souvislosti informovala o již probíhajících aktivitách MMR v oblasti přehodnocení územních statistických jednotek, tzv. NUTS. 
 
V regionech jsou rozsáhlé venkovské oblasti, proto je třeba starostkám a starostům pomoci s financováním. Pana předsedu jsem právě o těchto možnostech informovala, zároveň jsem informovala o stavu vyjednávání o státním rozpočtu. Rovněž jsem doporučila, aby všichni členové Komise Asociace krajů pro regionální rozvoj a zároveň Regionálních stálých konferencí  byli aktivní a přispívali do diskuse k projednávaným tématům a přenášeli získané informace směrem do území,“ uvedla k jednání ministryně Karla Šlechtová.
 
Mezi hlavními tématy setkání ministryně Karly Šlechtové s předsedou Komise Rady AKČR Josefem Bernardem byly národní programy a dotační tituly Ministerstva pro místní rozvoj a jejich potřeba v krajích. Ministryně dále informovala i o tvorbě Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+, ve které je i jeden z hlavních cílů aktivně zapojit kraje a prohloubit komunikaci s regiony prostřednictvím Regionálních stálých konferencí, jež sdružují hlavní aktéry regionálního rozvoje v daném kraji. Došlo i na otázku čerpání evropských dotací a budoucí aktivní zapojení krajů.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…